0 Läs mer >>
Det är så vackert nu så jag vill bara strosa omkring i det gröna. Älskar när träden får gröna fylliga löv, när fruktträden blommar, när liljekonvaljerna börjar lukta. Mmm, snart är det sommar. Men det här är nästan härligare. Det är bara semester som saknas nu. 
  
Och jag har fått ridit, två dagar på raken. Helt underbart. Det känns lite i ljumskarna, men det är ju bara positivt. Behöver ta tag i träningen och ridning är ju träning fast det bara är roligt. Härliga tider.
Beroende av grönt

0 Läs mer >>
Vet inte riktigt hur man tapetserar om när det är timrade väggar rakt under tapeten.. 
Gjorde en liten kiklucka för att se 


Timrade väggar

0 Läs mer >>
Jobbar fortfarande på samma bågar - dvs. inte klar med första partiet än. Men det är jättekul - roligast är att måla bågarna.
Det som är minst kul är att inte kunna göra allt på en gång (förmodligen det som räddar hela projektet att inte sluta i kaos) som att behöva göra saker steg för steg.. 
Och nu behöver jag hitta vad det är man bör ha som rostskydd till beslagen - innan jag kan skruva fast dem.
Det är liksom nästa steg. Sen är det dags att få i glaset och börja kitta - spännande! 


Fortfarande kul

0 Läs mer >>
När man kämpar sig upp ur sängen och gör allt för att vakna och tänka att det här blir en sån här bra dag.. (jag vaknar allid ganska arg. Även fast jag oftas brukar göra något väldigt bra av dagarna så får jag alltstå vända mig från ett väldigt negativt läge till ett posetivt)
 
Klär minsta barnet och gör frukost. Ropar på andra barnet som alltid brukar vakna först, flera gånger. Tillslut går jag upp och han är inte vaken - trodde ju helt bestämt att han satt och spelade..Nej, han sov! Då förstod jag att jag gått upp förgäves. Pojken var sjuk.
VAB-light idag, får jag kalla det. Leon är så pass stor att jag inte behöver sitta hemma och passa honom så jag ska se till så han får i sig frukost och så. Sen ska jag fara in till staden och ha ett lunchmöte och riva av nån timme på kontoret.
 
Idag regnar det som sagt, men igår var det strålande sol. Det var jättebra, för då fick jag två fönsterbågar skrapad och inoljad. Ett lager är målat på bågarna som vi började med för två veckor sen. Nästa steg blir att rengöra vinkeljärnen och skruvarna för att skruva fast dem och sedan måla ett lager till. Det ska bli så spännande att få börja kitta och sedan måla ett sista lager, det kommer bli sån skillnad!
 
Nedan, en gammal tidning som är hittad i huset. 
 
 

En regnig måndag

0 Läs mer >>
Tre fönster skrapad och inoljad. Det känns bra, men vi skulle ha beställt en skrap där man kan skrapa profilen lättare. Det är samma profil på samtliga bågar i huset. Och ja det är massor med fönsterbågar! Har inte vågat räkna alla. Fast vänta, det vore ju intressant ändå... Å fy, 180 bågar.. 
Hmm.. Ja, jag har sagt att vi ska göra farstun. Där är det bara 28 st :)
Och alla fönster i huset måste inte renoveras. Innanfönstren är fina så det är mest ytterfönstren som är i behov. Alltså bara hälften av alla bågar. Det var ju skönt. 


Fönsterrenovering del...

0 Läs mer >>
  Idag har vi börjat! Tre fönster nedtagna och öppningen är enkelt igensatt med osb-skiva. Jag hann få bort kitt och glas på en båge och nu längtar jag till imorgon så jag får fortsätta. 
Startskottet har gått

0 Läs mer >>
På riktigt. Solen skiner och man vill bara vara ute och njuta. Jag fick en fantastisk ridtur idag på denna gullhög. 

Det spritter i kroppe...

0 Läs mer >>
Nu lämnar vi Gysinge och närmre 6000 kronor. Vi har köpt på oss linoljefärg, penslar och verktyg till fönsterrenoveringen för att inte glömma speedheatern. Nu bär det av hem till Häckelsäng och starten på denna renovering.
Å, det finns så mycket fint i Gysinge. Byggnaderna är helt fantastiska.


Semester bokad