0 Läs mer >>
Köket idag - gräsligt skulle jag vilja säga. 
Plattor i taket - plastgolv och en gräslig tapet som passar in på de gröna köksluckorna och de bruna skjutdörrarna.
 
Vi funderar på att bygga en lång köksbänk under fönstren - den skulle isåfall bli 85 cm hög, vi vill ej bygga in fönstren. 
 
 
 
 
På denna sida tänker vi att vi ska få plats med en till spis (ta bort den lilla och flytta vedspisen) under den fina spiskåpan. Sedan har man en rejäl diskbänk. 
 
Vi hade tänkt vänta med köket men eftersom vi behöver göra badrummet innan vi kan flytta in - som ligger på andra sidan diskbänken så bör vi planera för köket innan. 
 
Detta skåp står uppe i snickarbon och jag skulle tro att det är från köket. Man har kapat det nedtill för att få in det här. Men jag har hittat luckorna som hör till. Jag skulle önska att en snickare kunde återskapa köket enligt denna modell. 
 
Någon som platsbyggt kök och har lite tips på vad man bör tänka på?
 
 
 
 
 
 
 

Köksplanering

0 Läs mer >>

Fönstren måste renoveras pronto. Knappt något kitt och ingen färg kvar. Fodren lika så. Men frågan är hur vi gör allt. Hur skulle ni gjort?

Ta ner eller behålla fattiglapparna? Självklart vill man ha den fina träfasaden men vi vet ju inte hur fin den är under. Att ta ner fattiglapparna går relativt snabbt. Men att skrapa och måla fasaden desto längre. 
Man skulle kunna ta ner i sektioner har jag tänkt. 
Om man börjar med farstu och balkongdelen. Och renoverar fönstren samtidigt så bör man hinna det under 2017. 
Hur skulle ni gjort? 

Vart drar man grän...

0 Läs mer >>

Detta är lilla hallen taget från köket med toalett till vänster, andra hallen rakt fram med ingång till kapprum och matsal, farstun ligger till höger.


Vi funderar om vi ska börja vår renovering här?


Skivorna ska bort för att se vad som finns under. Toaletten ska göras innan vi kan bo i huset men innan vi bestämmer dennes färgsättning vill vi alltså börja med att riva ner lite här. Vi tänker väl att det är pärlspont och hoppas på att få fram nån fin färg.Vart ska vi börja?