0 Läs mer >>
De finns helt sagolika tapeter i huset. Men några tapeter är uppsatt nån gång på 50-60-talet. Dom är jag inte alls lika förtjust i. Exempelvis i hallen uppe, sitter en röd tapet som ska ner. 
Sen ska vi ju ha nya tapeter i vårt sovrum. Så fantastiskt underbart att sådana här företag finns!
 
                                                                        www.handtrycktatapeter.se
 
                                                                                                                    
 
 Så fina tapeter och det bästa av allt är att man kan specialbeställa från sina egna original. Det är denna röda tapeten nedan jag vill ta bort och kanske sätta en enfärgad. Just för att kunna ha tapeten kvar som sitter till höger.
Det känns lyxigt att dörrar och dörrkarmar är i sådant bra skick att de inte behöver skrapas och målas.
Taket är ju inte heller direkt snyggt, nån som vet vad som gömmer sig under dessa skivor?
 
 
 

Gamla handtryckta tap...

0 Läs mer >>
Jag behöver inte många dagars vila jag  . . ja inte ens dagar. Helt slut av allt jobb senaste året och jag kände att får jag inte vila nu så bryter jag ihop.
Så kom julen. Det är annandag och att jag skulle vara slutkörd är ett minne blott.
Här planeras rust!
Så himla kul. Vet dock inte hur många gånger vi gått genom rummen och sagt vad som ska göras. Men nu längtar jag till efter nyår för då ska jag börja plocka ner gardiner och ställa undan möbler för att kunna sätta igång. Vet dock inte vilket rum jag ska börja med.
 
Men detta ska göras:
 
Leon och Eskils rum ska renoveras, samtliga ytskikt ska bytas. 
Planen är att de ska börja med att dela sovrum men ha ett stor gemensamt lekrum. 
 
I vårt sovrum ska renoveras fönster - illa kvickt. De är illa däran.
Där ska också tapeter och papptak rivas ner. Och jag vet inte hur vi ska göra sen.. det måste jag forska i. Om vi ska säta ny papp eller ej.
 
Badrummet nere måste göras om - det är också i dåligt skick. Där finns idag ett inbyggt badkar. Frågan är om badet ska få vara kvar - jag måste ha ett badkar. Eller om vi bara ska ha en dusch där och badkar på övervåningen. 
 
På övervåningen måste vi också byta dörr till balkongen, för den är inte tät och den är ful. 
 
Ja, sen ska ju samtliga fönster renoveras. Men det får man ta några per år. Några fler element ska kopplas in.
 
Det stora blir ju köket, men det kommer vi inte göra förrän vi har bott in oss lite.
 
 
Bilden nedan visar rummet på övervåningen som vi tänkt göra till barnens lekrum. I anslutning till rummet finns ett litet sovrum. 
 
 
 
 

Julhelg och planering...

0 Läs mer >>
Japp. 
Nu må det äntligen ske. 
 
Måste börja med en prioriteringslista. Jag ska få min dröm att gå i uppfyllelse. Det var även min farmors, här så vacker i bild på sin bröllopsdag.
 
 

Nu är det dags att bö...

0 Läs mer >>
Det känns faktiskt lite som att våren kommer snart och än har det inte varit julafton. Men det känns på något vis att vintern är inte lika lång och hemsk som den var förr. Jag tror det är för att jag jobbar väldigt mycket. Men oavsett så känns det så kul att ha dessa kontraster under året och jag tycker att det är en sån härlig känsla när höst och vinter kommer och man pustar ut och går in i en lite av viloperiod fast ändå inte vila - men man kan gå och sova 20.30 för det har ju varit mörkt redan många herrans timmar. Annat är det ju på sommaren.
 
Men det finns ju inget bättre än när våren kommer. Den lyckan som sprudlas då - den är bäst. 
Ser verkligen framemot denna höst och jag verkligen längtar efter att få sätta tänderna i fönstren igen. Fy tusan vad det är härligt terapiarbete. 
 
Jag hann med 16 bågar förra säsongen och då var jag total nybörjare. Om jag klarar 16 bågar kommande säsong så behöver jag bara hålla på i 6 år för att bli klar med ytterfönstren :) 
 
 

Nu är det vinter